Onze eerste dag in Amerika

Na een wat onrustige nacht hebben we lekker gedoucht en zijn we gaan eten bij de IHOP (international house of pancakes) hier vlak bij. Een goed begin van de dag, we gingen met de buikjes rond weer terug naar het hotel. Daarvandaan gingen we op pad met de auto, het is overigens een zwarte KIA Sedona. We konden gisteren bij Alamo gewoon een auto uitzoeken, en deze is het geworden. Ruimte zat voor ons en de bagage. Met de plattegrond van 20 jaar geleden kwamen we goed uit bij de dichtstbijzijnde Walmart. Helaas verkochten ze net de laatste Tomtom, maar bij de Radioshack in het winkelcentrum daar vlak bij konden we wel slagen. Toen op weg naar downtown LA. We hebben even rondgekeken bij Olvera street, een historische plaats waar LA gesticht is. Ook was daar vlak bij een groot treinstation, leuk om even te zien.

Vervolgens konden we de Tomtom instellen op Hollywood en daar reden we ook makkelijk naartoe. De auto konden we goed kwijt in een grote parkeergarage. Natuurlijk hebben we de Walk of Fame bekeken en het Grauman Chinese theatre, waar de hand- en voetafdrukken van de sterren staan. Ook liepen er diverse Spidermannen, Dark Vaders en zelfs Sponge Bob rond. We hadden ook een goed zicht op de letters van Hollywood.


Toen gingen we op weg naar de Rich and Famous, een rondje door Beverly Hills en Bel Air. Even kijken naar de grote huizen, spannend om te bedenken wie er allemaal zouden kunnen wonen! Onze laatste stop was Venice Beach, maar wat een drukte daar, de weg er naar toe al steeds langzaam rijden en daar konden we de auto helemaal niet kwijt. Uiteindelijk toch maar op een parkeerplaats neer gezet en even op het strand geweest. We hebben bij het skatepark gekeken, wat een kunstenaars op die skateboarden! Het was trouwend prachtig weer vandaag, vanmorgen eerst bewolkt maar als snel kwam de zon erdoor, maar nu begon het frisjes te worden. Besloten om terug naar het hotel te rijden, waar we gegeten hebben bij Sizzler. Heel apart, bij binnenkomst moet je bestellen en betalen bij een apparaat, vervolgens krijg je borden, bestek en glazen mee. De glazen moet je zelf vullen bij een tapautomaat, er is een zeer uitgebreide saladebar waar je gebruik van kan maken en na aankomst kwam met 10 minuten het eten al. En het was heerlijk, je kunt dus heel snel en goed eten!
Nu zitten/liggen we op de kamer, we zijn alle vier best wel moe en gaan dus lekker slapen. Nog even bezig om dit te plaatsen, maar de internetverbinding is wat te traag voor de foto's, dus hier blijft het even bij. Groeten weer van ons!

2 opmerkingen:

  1. Sandra, René en Franca25 juli 2011 om 23:54

    Leuk om het verslag van jullie eerste dag in Amerika te lezen!
    Veel plezier verder en we proberen het vanuit Egypte ook te volgen :-)!!
    Heel veel groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen