Van laag naar hoog

We hadden vandaag een lange dag voor de boeg, dus we vertrokken al om 8.15 uur uit Death Valley. En wat een verrassing, het was alweer (of nog steeds) warm. Het eerste deel van de reis ging nog door kaal gebied, maar naarmate we hoger kwamen, kwam er ook steeds meer begroeiing, tot aan echte bomen toe! Inmiddels zagen we op de bergen om ons heen ook wat plukjes sneeuw liggen. We hebben een stop gemaakt bij Mono Lake, een zoutmeer tussen de bergen in. Rondom het meer hebben zich een soort zoutpilaren gevormd, tufa's genoemd. Bij het meer leven miljoenen kleine zwarte vliegjes, die als zwermen opvliegen als je langsloopt, en veel verschillende soorten vogels.



Na deze stop gingen we de Tioga Pass op, de hoogst begaanbare weg van de VS (9945 feet, is ruim 3000 meter), een echt berglandschap dus. Daarna daalden we af, de Yosemite Valley in. We zitten nu hier in Camp Curry, in een kleine canvas tent, dus even wat primitiever dan de afgelopen weken. Het is even behelpen, geen eigen toilet, geen stroom etc. Daarbij moeten alle etenswaren buiten de tent opgeborgen worden in een bearlocker, om te voorkomen dat er beren op af komen. Onderweg hier naartoe stak er al één de weg over. Het is ook wel lekker om wat meer buiten te zijn, dan altijd maar op een hotelkamer.

2 opmerkingen:

  1. Hallo daar,zeker wel erg lastig die vliegjes?hebben jullie echt een beer gezien?ben benieuwd naar de foto,s.Geniet er nog van het is zo voorbij de vakantie.Gr en liefs van O en O.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. René, Sandra en Franca (en Odie natuurlijk ook)10 augustus 2011 om 23:15

    Hallo daar,
    Het is nu aftellen voor jullie. De laatste daagjes in Amerika. Maar wel spannende dagen zo te lezen met die beren om jullie heen. Wel leuk hoor!
    Ben benieuwd of jullie ze al op de foto hebben gekregen! Veel plezier nog verder.
    Groetjes van ons!

    BeantwoordenVerwijderen